Hemläxa



Emser har börjat skolan. Att få lära sig lite hyfs och vett samtidigt som man träffar andra valpar och deras ägare är nyttigt. Valpkursen anordnas av Maria på Guldhunden, som jag fick kontakt med via Christina på Stribergs station. Maria bloggar också och du kan hitta en länk till hennes blogg här intill.



I tisdags skulle vi träna med hund i lina, men Emser var så rädd för den långa linan som släpade och drog efter honom, så det blev inget med den övningen. Därför åkte vi till det stora fältet bakom Ulriksdals slottsträdgård, för att han skulle få öva lite i lugn och ro.

Han fattade vad det handlade om på fem minuter. Linan var inte farlig ett dugg och vi tränade också inkallning med lina och husse och matte på tjugo meters håll från varandra. Vovvi sprang emellan oss och klarade också att springa runt och söka ögonkontakt när vi vände ryggen till.




Efteråt blev det fika med morotskaka på trädgårdscaféet. Fast den här gången var det lite väl mycket folk och tämligen rörigt. Fast nyttigt var det. Emser sov som en stock i flera timmar när vi kom hem.

Kommentarer

  1. Kesu: Matte sväller av stolthet! :-)

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder, han ser verkligen bekväm ut med linan också. Får man ha hundar även på trädgårdscaféet, det har jag alldeles missat. Slottscaféet brukar vi gå till men det är ju trevligt med omväxling!

    SvaraRadera
  3. Maria: Ja, till slut gick det bra! Ja, vovvar får komma in i trädgårdscaféet, och i butiken och i växthuset. Trevligt ställe!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar